Julkisivu, jota ei tarvitse maalata uudelleen 5, 10 tai jopa 15 vuoden kuluttua.

Maalattu ulkoverhous

Hardie®- ja CEDRAL®-ulkoverhoukset, jotka on valmistettu lujatekoisesta komposiittimateriaalista, kestävät erittäin hyvin tulipaloa, vettä, sääolosuhteita, tuholaisia ja ajan aiheuttamia vaurioita, mikä auttaa suojaamaan arvokkainta omaisuutta – kotiasi.

James Hardie -kuitusementtilevy, mitä se on?

Asennus vaakasuoralla voimansiirrolla
Asennus pystysuoralla päällekkäisyydellä
Hardie® Lankku
Previous slide
Next slide
Tarjoillaan pellavapöydällä

Hardie® Lankku

Hardie® Plank on saatavana sileänä tai puun kaltaisena ja 21 eri värissä.

Mitat: 3600 x 180 x 8 mm (pituus x leveys x paksuus);Peittävyys: 1,85 vuorilaattaa julkisivupinnan neliömetriä (m²) kohti;Hinta: 35,89 EUR/m² | 19,40 EUR/kpl (+ alv); Materiaalitakuu: 15 vuotta.

HARDIE®-LEVY ON SAATAVANA 21. ALKAEN. VÄRI
Puolikas sämpyläpöytä

Hardie® VL Lankku

Hardie® VL Plank on saatavana vain puun kaltaisella tekstuurilla ja 8 eri värissä.

Mitat: 3600 x 214 x 11 mm (pituus x leveys x paksuus);Peittävyys: 1,52 vuorauslevyä julkisivupinnan neliömetriä (m²) kohti;Hinta: 55,02 EUR/m² | 36,20 EUR/kpl (+ alv); Materiaalitakuu:15 vuotta.

Vaaka-asennus piilokiinnikkeillä
Pystyasennus piilokiinnikkeillä
Hardie® VL Lankku
Previous slide
Next slide
HARDIE® VL-LANKKU ON SAATAVANA 8. VÄRI

CEDRAL-kuitusementtivuorauslevy, mitä se on?

Asennus vaakasuoralla voimansiirrolla
Asennus pystysuoralla päällekkäisyydellä
CEDRAL® arkki
Previous slide
Next slide
Tarjoillaan pellavapöydällä

CEDRAL® arkki

CEDRAL® LAP on saatavana puun kaltaisella tekstuurilla ja 21 eri värissä.

Mitat: 3600 x 190 x 10 mm (pituus x leveys x paksuus);Peittävyys: 1,74 vuorauslevyä julkisivupinnan neliömetriä (m²) kohti;Hinta: 34,94 EUR/m² | 20,08 EUR/kpl (+ alv); Materiaalitakuu: 10 vuotta.

Puolikas sämpyläpöytä

CEDRAL® Click

CEDRAL® Click on saatavana sileänä tai puun kaltaisena ja 21 eri värissä.

Mitat: 3600 x 186 x 12 mm (pituus x leveys x paksuus);Peittävyys: 1,60 vuorilaattaa per neliömetri (m²) julkisivupintaa kohden;Hinta: 53,15 – 56,26 EUR/m² | 33,22 – 35,16 EUR/kpl (plus alv); Materiaalitakuu: 10 vuotta.

Vaakasuora kiinnitettävä asennus
Pystysuora kiinnitys
CEDRAL® Click
Previous slide
Next slide
CEDRAL® TAB AND CLICK ON SAATAVANA 21 ALKAEN. VÄRI AT
FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Kuitusementti on komposiittimateriaali, joka koostuu pääosin sementistä, hiekasta, selluloosakuiduista, vedestä ja valmistajakohtaisesta lisäaineesta. Se on yleisesti ottaen kestävä ja pitkäikäinen materiaali, jota voi käyttää monenlaisissa rakennustuotteissa.

Kuitusementtejä käytetään monenlaisten rakennustuotteiden valmistukseen, joista tärkeimpiä ovat verhouslevyt, verhouslaatat, katemateriaalit, rakennuslevyt, eternit-aaltopahvit jne. Näitä tuotteita käytetään laajalti eri rakennusaloilla uusista rakennuksista korjaustöihin.

Kuitusementtiverhouslevyillä on merkittäviä kestävyysetuja perinteisiin ja vaihtoehtoisiin verhousmateriaaleihin, kuten puuverhoukseen ja vinyyliin verrattuna.

Kuitusementti on palamaton materiaali, joka täyttää paloteknisen käyttäytymisen A2-luokan vaatimukset eikä edistä palon leviämistä.
Materiaali on suunniteltu vastaamaan muuttuvan ilmaston vaatimuksia, ja se kestää bakteereja, jyrsijöitä, termiittejä ja muita tuholaisia.

Kuitusementtiterasseja ei tarvitse maalata uudelleen muutaman vuoden välein eikä huolehtia sammalista ja sateista.

Kuitusementtiverhous voi kestää hyvin pitkään, usein yli 50 vuotta, kunnossapidosta ja ympäristöolosuhteista riippuen. On tärkeää huomata, että väristä ja ympäristöstä riippuen kuitusementtivuorauslevyt voidaan joutua maalaamaan uudelleen noin 20 vuoden kuluttua.

Lyhyt vastaus on kyllä.
 SekäHardie®ettäCEDRAL®  Vuorilaudat voidaan haluttaessa maalata uudelleen.
Tähän tarkoitukseen suosittelemme ulkopinnoille tarkoitettua lateksimaalia.
Pohjamaalaus ennen maalausta ei ole tarpeen.

Oikein asennettuna kuitusementti kestää hyvin lahoa ja kosteusvaurioita.
Materiaali ei vääntyile, notkahda tai laajene.

  SekäHardie®- ettäCEDRAL®-kuitusementtivuorauslevyt on luokiteltu palamattomiksi materiaaleiksi, jotka täyttävät paloteknisen käyttäytymisen A2-luokan eivätkä edistä palon leviämistä.

Hardie® VL Plankilla on myös REI 30 -luokitus, jonka ansiosta materiaalia voidaan käyttää hankkeissa, joissa rakennusten välinen rako on neljästä kahdeksaan metriä.
Jos hankkeen paloturvallisuusvaatimukset ovat tiukat, suosittelemme, että materiaalivalinnasta sovitaan pelastuslaitoksen kanssa ennen käyttöä.  

Kuitusementtivuorauslevyt soveltuvat erinomaisesti tuulettuvien julkisivujärjestelmien ja tuulikaappien viimeistelyyn.

Tavanomaisessa mielessä kuitusementtivuorauslevyjä ei voida käyttää sokkelin pinnoitteena, koska materiaali tarvitsee tuuletusraon.
Tämä tarkoittaa, että ilman on voitava siirtyä materiaalin alaosasta levyn taakse ja poistua vapaasti yläosasta.

Hardie® Plank ja CEDRAL® Lap ovat visuaalisesti hyvin samankaltaisia.
Suurimmat erot ovat mitoissa: Hardie® Plank 3600 x 180 x 8 mm (pituus x leveys x paksuus) ja CEDRAL® Lap 3600 x 190 x 10 mm (pituus x leveys x paksuus). Peittävyyden ja kappalehinnan ansiosta CEDRAL® Lap on neliöhinnaltaan edullisempi valinta.

Molempien tuotteiden koostumus on myös hyvin samanlainen, mutta Hardie®:lla on 15 vuoden takuu ja CEDRAL®:lla 10 vuoden takuu.
Teknisestä näkökulmasta näiden kahden materiaalin välinen ero liittyy myös kiinnitystyyppiin.
Valmistaja suosittelee, että Hardie® Plank -vuorauslevyt kiinnitetään nauloilla.
CEDRAL® suosittelee kuitenkin ruuvien käyttöä materiaalilleen.

Hardie® VL Plank ja CEDRAL® Click perustuvat molemmat puolen kilon järjestelmään, mutta ovat visuaalisesti erilaisia.
Hardie® VL Plank kiinnitetään alustaan ruuveilla tai nauloilla, eikä lisäkiinnikkeitä tarvita.
Vuorauslevyjen väliin jätetään pieni V-muotoinen sauma.
CEDRAL® Click kiinnitetään alustaan niiteillä ja ruuveilla, jolloin vuorauslautojen väliin jätetään poikittaisliitos.
On kuitenkin tärkeää huomata, että laajan valikoiman vaihtoehtojen lisäksi CEDRAL® Click on saatavana myös sileänä.

Hardie® VL Plank on kooltaan 3600 x 214 x 11 mm (pituus x leveys x paksuus) ja leveämpi kuin CEDRAL® Click 3600 x 186 x 12 mm (pituus x leveys x paksuus).

Hardie® VL Plankilla on lisäarvoa REI 30 -luokituksella, jonka ansiosta materiaalia voidaan käyttää hankkeissa, joissa rakennusten välinen rako on neljästä kahdeksaan metriä.
Molempien tuotteiden takuuehdot ovat samat kuin Hardie® Plankilla ja CEDRAL® Lapilla.

Vuorauslevyjen leikkaustapa riippuu työn koosta.
Materiaali voidaan leikata joko käsisahalla, leikkurilla, sähkösahalla tai pyörösahalla.
Kun olet leikannut levyn kokoon, poista pöly puhtaalla, kuivalla liinalla.

Suurempiin töihin on paras käyttää käsikäyttöistä moottorisahaa, jossa on timanttikiekko.
Suosittelemme leikkaamista vuorilaudan paksummalta puolelta, sillä leikkuuhampaat jättävät jäljen lautaan.

Löydä Voodrilauad.ee:n asennuskumppaneiden tietokannasta luotettavat ja pätevät asentajat seuraavaa projektiasi varten. Ymmärrämme, kuinka tärkeää on löytää kokeneita ammattilaisia, jotka varmistavat verhoilun korkeimman laadun ja ulkonäön. Siksi olemme tehneet yhteistyötä parhaiden asentajien kanssa, joilla on myös asennuskoulutus.

Hinta on usein määräävä tekijä, mutta on myös tärkeää ymmärtää materiaalin ylläpitoon tai korvaamiseen liittyvät pitkän aikavälin investoinnit. Saat ajantasaisimmat hintatiedot pyytämällä tarjouksen tai katsomalla tietyn tuotteen tuotesivua – valitse päävalikosta TUOTTEET ja etsi haluamasi tuote.

Ei ole mikään salaisuus, että jos verrataan kuitusementtiverhouslevyjen alkuperäisiä kustannuksia mittasuhteiltaan samanlaisiin puuverhouslevyihin, voit säästää noin 39 % materiaaleissa. Lisäksi markkinoilla on halvempia puumateriaaleja, mikä tekee julkisivun hinnasta entistä edullisemman.

Kuitusementtiin panostaminen voi merkitä suurempia taloudellisia kuluja projektin alussa, mutta sen kestävyys ja alhaiset huoltokustannukset tekevät siitä useimmiten taloudellisesti kannattavamman vaihtoehdon pitkällä aikavälillä. Puuverhous vaatii kuitenkin jatkuvaa huoltoa, joka saattaa ajan mittaan olla kallista ja aikaa vievää. Yksityiskohtaisempi vertailu löytyy blogistamme.

Kuitusementtivuorauksen asentaminen kestää yleensä seitsemästä 14 päivään riippuen kotisi koosta ja siitä, mitä töitä on tehtävä etukäteen.

Painepesurin käyttö voi vahingoittaa kuitusementtivuorauksen pintaa.
Sen sijaan on suositeltavaa käyttää tavallista puutarhaletkua ja matalapainevesiruiskua kerran tai kaksi kertaa vuodessa lian ja roskien poistamiseen.

Ostoskärry